MEDI 5è

11. LA PREHISTÒRIAVinga, som-hi! Que això s'acaba!

Aquest és el penúltim tema que treballarem aquest curs. Encara que estudiarem una època de la història que és la més llunyana als nostres dies, serà molt interessant veure com era el dia a dia en aquella etapa, com vivien, s'alimentaven, etc.
Tracta l'evolució de l'home, des dels primates fins ara. De com han anat canviant les característiques físiques de les diferents espècies d'homínids, de com ha anat evolucionant el crani,etc.
En l'apartat "1. La Prehistòria" trobareu dues imatges:
- la primera, us donarà una visió del paleolític.
- la segona, us donarà una visió del neolític.
També podeu obtenir informació sobre etapes posteriors de la història ( Edat Antiga, Mitjana,...)als altres apartats que hi apareixen.
Podeu veure imatges d'Altamira. Aprofiteu l'oportunitat, perquè visitar aquestes coves és molt difícil. Hi ha anys d'espera!.
Si voleu les podeu comparar amb altres pintures rupestres, d'Algèria, que trobareu en aquesta adreça:
Trobareu informació i il·lustracions sobre diferents aspectes del neolític: què és, per què apareix, on vivien, com apareixen els primers artesans, l'organització social, els primers arquitectes ( monuments megalítics: dòlmens, menhirs,...)
Teniu tots els monuments megalítics que hi ha a Espanya. Podeu buscar els que hi ha a la província de Barcelona, a quina localitat es troben, quin estat de conservació tenen, si són de fàcil accés o no,....
És un vídeo de dibuixos animats que es diu "La nit dels temps", on Dragui, un drac, va explicant la Prehistòria, passant per les diferents etapes: paleolític, neolític i edat dels metalls. Dura 16 minuts i està molt bé.
Ànim i a treballar molt!

Comentaris